понеделник, 10 септември 2012 г.

Още един юрист превъртява, или Наглите в Смолян


Драги читатели и съграждани. От днес с право кръщавам моя вестник и моите статии – НАГЛИТЕ В СМОЛЯН. Към днешна дата повод за това ми дава вече и юристът на РДНСК Смолян. Той направо превъртява, типично както във всички случаи, които за това си позволявам да описвам в моя вестник. Това прави ужким във връзка изцяло незаконни актове на безпрецедентна намеса в частната стопанска дейност, на частници в Пампорово. Актовете за това са издадени най-вече по давление на бившия министър Плевнелиев. Но тези актове са абсолютно нищожни и незаконни, и не дължат изпълнение, още по-малко, послушно изпълнение от един юрист както е юристът на РДНСК в случая. Дадените актове и касаят буквално национализиране, при това засягат само три обекта от цяла България, в Пампорово, или се равняват на извънредно правосъдие. Вместо оттук поне, този юрист да се  подчини на закона и приложи държавническо, и обективно мислене, както типично за всички държавни органи в област Смолян, и той изземва, вече функциите и на Върховен Административен Съд в момента. За повече информация, потърсете съобщение от РДНСК до Мини комерс, като чукнете Мини комерс в гугъл, и делата на Мини комерс, на страницата на ВАС. Случаят накратко е следният:

В комплекса Пампорово, и само там, се издадоха по заповед на Плевнелиев две заповеди за три обекта през миналата, 2011 календарна година от ДНСК и РДНСК Смолян. Едната е да ги премахнат. Другата е за точно противното – да ги въведат в експлоатация. И двете заповеди влязоха в сила за обекта на фирма „Мини комерс”, седалище град Чепеларе.

Сега соченият юрист кани фирмата на 28 август тази, 2012 година – по интернет – да изпълни събарянето – доброволно, а въпросите за противоречията между двете заповеди и изобщо до тяхното издаване остават.

Недоумява се преди всичко това как ще въвежда обекта в експлоатация, ако първо бъде премахнат. Заповедта за въвеждането в експлоатация е първата, която влиза в сила и също се дължи да се изпълни. Мислил ли е този юрист, а и някой изобщо от държавните органи, дали тогава, когато РДНСК ще трябва да строи обекта, което също така ще дължи, след като първо го  събори, ще е също така добра и компетентна, то тогава, и да го построи, за да изпълни и заповедта за въвеждането в експлоатация, също задължителна.   

Небивалицата тръгва изобщо и от това, че единственият компетентен орган по въпросите дали ще се събаря или не даден обект, който е от Четвърта категория, както в случая – чл. 177, ал. 2 ЗУТ, е Община Чепеларе, и в момента тя води дело за отмяна на заповедта за премахване на мнимите компетентни органи на ДНСК, или М-р Плевнелиев, към момента на издаването им. Делото се води пред Върховен Административен Съд, Петчленен Състав на Втора Колегия.

Няма да повтарям как подходи по случая и Административният Съд Смолян и големият Чепеларски Американски Съд... повече виж във в-к „IUS” – „Бланкетна жалба”, август, 2011г.

Следва незабавно към настоящия момент всички създатели на тази небивалица, по-скоро безочие, и които допуснат тази незаконност, да бъдат привлечени към наказателна отговорност. Следва Окръжна Прокуратура дейно да се намеси служебно и незабавно да прекрати това „изпълнение” на РДНСК Смолян – чл. 282, ал. 1, т. 1 АПК, още повече, че си го позволяват зад гърба на Петчленен Състав на Върховния Административен Съд и Община Чепеларе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар