събота, 19 януари 2013 г.

ОБРАТНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ОТ ГЕРБ В СМОЛЯН - АДВОКАТСКО РАЗСЛЕДВАНЕ


В град Чепеларе, Смолян и курорт Пампорово върлува, като се върши тайно, мълчешком и скрито тотална национализация. Поставят хората-частници пред свършен факт. Не могат да направят нищо. До този момент се е стигнало и не без помощта на предани, лоялни на властта съдии, защото част от  фактическите състави, са минали на съд. Съдът е  отхвърлил да ги разгледа компетентно, с цялата сила на закона. В повечето случаи, липсва какво да е адекватно или съответно разглеждане и изобщо нищо не е разгледано на съд, а делото се води такова с пресъдено нещо. Само в този окръг се извърши всичко това. Но досега, никога не бе допускано от никого другиго, от никой кмет, областен или компетентен орган, да се извърши и тайна масова национализация, за която, уж, слуайно, гражданите да разберат – когато подадат исканията си по пар. 123 и сл. от ЗУТ, напр., или докато си вършат работата в частните си, горовладелски ревири. От дейността ми с клиенти в двете сфери – по ЗУТ – закона за устройство на територията, и по ЗВСГЗГФ – закона за възстановяване на собствеността горите и земите от горски фонд, стигам до извода, на който съм длъжен да дам гласност, с настоящото. Нека да бъдат уведомени всички български граждани, че не само, че настоящото управление на ГЕРБ ни доведе до пълно разоряване като граждани, както и като адвокати, но извърши пряка обратна национализация на частници, и това направи масово, и поголовно – в целия бивш окръг Смолян. Нека да остане единствен. И нека всичко да се поправи. Трябва да има все още останали нормални ръководители в тази държава и да се вземат спешни мерки за противодействие на тази антинародна, типично тоталитарна, фашизоидно-комунистическа дейност – за частните партизански цели на лидерите на партията, и по партийна линия.

Целият връх Снежанка се пази за частните ръце на приближени на ГЕРБ. Това по-скоро за мен, вече не е само мълва. Целият връх е застроен законно по реда на отменените текстове на чл. 13 и 15 от ЗС – закона за собствеността, през периода 90-92г. Знае се кой и с разрешението на кого е строил. За да се национализира сега това строителство, на правоимащите се отказва да им се узаконят сградите, като в нарушение на ЗУТ, преписката се използва да се предаде на крайно некомпетентен за всички елементи архитект. Нито той е днес компетентният орган по ЗУТ за това, нито е юрист, нито е кмет, нито нужната комисия, през които органи следва една преписка да мине по реда на ЗУТ за узаконяване, докато едва след това, най-накрая, то стигне и до главен архитект. Днешните параграфи за узаконяване имат алинеи на цели два и половина листа от Държавне вестник. Касаят правоотношения и по чл. 25 ЗСПЗЗ – закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Постановление №121 от 97г. на МС за изменение на правилника на закона, пар. 9, там; пар. 4а и сл. от същия закон, и дейностите за това по ЗГ. Т. е., ангажиран по случая е дори целият Общински Съвет. В това отношение, да подадат гражданите заявлението, нужно за узаконяване, то да се предаде без комисия, която да установи строителството, което е извършено, направо на главния архитект, и той да говори като юрист и кмет, комисия и общински съвет, и да казва, нямате право, на заявителите, това е умишлено, с цел, превратно упражняване на закона, за да допринесе до противозаконното заграбване на частниците в чужд частен, не общински интерес. И това не се допусна от никой друг досега кмет. Включително се преиздали актове за общинска собственост като държавна. Нещо повече, с преиздадените актове се изземват нови етажи, досега и никога, от никого неиззети. И още. Всичко това, напротив, дори се е уредило от досегашните кметове, но и това не било нищо. Добре, че оттук-нататък, щом не се знаело чия собственост е постройката, според ГА на Смолян и Чепеларе, следва тя и да се събори, и да се плати на инвеститора й. Самият ОУ заявил във в-к "Отзвук", че на връх Снежанка, няма незаконно строителство. Интересно противоречие между него и актовете на национализация на ГА, защото сега той е кмет, и е такъв по най-важните въпроси - тези по ЗУТ, или - на незаконното заграбване на народа от властта. Не без помощта на големите депутати. Прочетете протоколите на комисията по ЗУТ в Народното събрание. Нито става въпрос за комисия, нито за закон. Интересен паралел в цялата връзка би бил как е постъпил същият главен архитект спрямо машината за сняг на АД "Пампорово". Интересното спрямо тази машина за сняг е още, че срещу нея няма заповед за премахването й от ДНСК София, а само за въвода й в експлоатация, за разлика от случаите на обикновените - пречещи вероятно й, частници в курорта. Интересно изобщо как не само един кмет, си дава работата, ако не на ДНСК, то на някой друг ГА, да му я взема.

Да не говоря за Закрилата на инвестициите. Да си подириш и това право в Смолян е абсурд към днешна дата. Толкова прости местни управници или лакоми и подкупни, никога не сме имали в Смолян.

Също така са явно противозаконно национализирани, свършен факт, части от ревири, представляващи собственост в идеални части на гори, на бившите им, национализирани към 49г., частни собственици, където обхватът на чл. 27 от ЗГ – закона за горите, е изключен и изцяло недопустим. Дори снабдяването по него с някакви скици, както са извършили противно дори на текста на чл. 27 от ЗГ, не носи собственост на държавата, изискуема се ИМЕННО по ЗВСГЗГФ, както те изнудват сега всички горовладелски кооперации в местността, за да им се признаят – и за собствени на бивши собственици, и да им  бъде плащано, сякаш всички тези хора поне да са им концесионери, не, а направо, частни роби. Става въпрос за ревири, които са откупени от бившите кооперации от държавата съгласно главните им ревизии. Също така за ревири, откоито през 50г. са изключени площи за застрояването на градовете, към които се намират. Също така за неприключила реституция, камоли – за установяване на остатък, и то такъв, който да е принадлежност на държавата. Става въпрос за умишлено нереституиране напълно и както по документи, на най-едрите собственици в тези ревири, пазенето от 20г. на техните декарчета, за тази престъпна национализация, за която разбираме преди 2 дни, че е вече свършена. Ужким, че не е национализация. А нещо, по подразбиране. Издали сега, досега нямали този кураж, на държавата удостоверения и скица под предлог на чл. 27 от ЗГ, и с тях подават искания до частни ревири, да им платят за собствения им дял в тях на основание тези скици. Ако аз не съм юрист, то преди мен е имало много. Питайте ги как една скица е документ за собственост. Предупредил съм отпреди, че и ЗКИР – законът за кадастърът и имотният регистър, особено към всичко това с днешна дата, представлява законът, въобще, за тотална национализация – тихомълком. А ние само да плащаме данъци. В случая, да плащаме и комисионни – вероятно за това, че не са ни национализирали с нужните документи.

При настоящата информация, следва ГЕРБ да си подадат оставките или да бъдат привлечени незабавно към отговорност, включително за диверсия, както за вещно и лично укривателство, съставяне на документи с невярно съдържание, изнудване, всичко това при явен сговор, съизвършителство, съучастие и в група, и др. Същото вършат като Народният Съд, та даже и по-лошо. И следва да бъдат предадени за задържането им включително с европейски заповеди за арест, за мошеничество, от комепететните европейски комисии и органи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар